Veelgestelde vragen

Wat is EMS training?

EMS staat voor Elektro Musculaire Stimulatie, een innovatieve trainingsmethode waarbij spieren gestimuleerd worden door elektrische impulsen. Voor revalidatie en in de topsport wordt EMS al vele jaren gebruikt, hoe fijn is het dat deze vorm van trainen nu ook beschikbaar is om thuis te doen. Met EMS krijg je een sterker en fitter lichaam.

Voor wie is EMS training geschikt?

EMS training is geschikt voor iedereen die op zoek is naar een effectieve en tijdbesparende fitnessmethode. Of je nu 18 jaar of 100 jaar oud bent.

Hoe voelt EMS?

Hoe EMS voelt is moeilijk uit te leggen. In principe voel je hoe de spier aanspant (bij een krachttrainings programma). 

Op de grote spiergroepen zitten elektroden die elk apart kunnen worden aangestuurd; d.w.z. harder en zachter gezet. Iemand bepaald zelf hoeveel haalbaar is. Gedurende een training zul je merken dat je steeds een beetje meer de puls omhoog kunt zetten, omdat je lichaam aan het gevoel went en je ook sterker wordt.

Hoe vaak moet ik trainen?

20 minuten EMS krachttraining staat gelijk aan 3 uur intensief sporten in de sportschool. Een keer krachttraining per week is voldoende, wil je echter optimaal resultaat raden we aan om maximaal twee keer per week aan krachttraining te doen, met voldoende rust tussen de trainingen (2 rustdagen na elke krachttraingen tussen 75-95 Herz). 

Er zijn meerdere programma's die vaker gebruikt mogen worden. Dit geldt voor de programma's tussen 7-40 Herz. 

Ook voor de Antelope Corefit II riem geldt dat programma's 8-9 (massage en regeneratie) dagelijks gebruikt morgen worden en na de andere programma's 2 rustdagen nemen.

Welke workouts en trainingen kan ik doen?

Omdat je met de Antelope Evolution flexibel en zonder kabels kunt trainen, kun je er bijna alles mee doen. Van joggen en fietsen tot thuis- en buitentraining of trainen in de sportschool, alle uitleg over programma gebruik van reguliere sporten zoals fietsen, hardlopen, wandelen, golf, fitness staan in de handleiding. De Antelope Evolution is super veelzijdig.

Binnenkort komen op mijn Youtube kanaal @emskopen trainings video's in het Nederlands beschikbaar.

Je kunt daarnaast een selectie van trainingsinspiraties vinden op het Antelope Youtube kanaal.

Kan ik afvallen met EMS training?

EMS en afvallen: bij afvallen moet je calorie inname kleiner zijn dan de calorie uitgave. Afvallen is een combinatie van factoren zoals voeding en training, maar ook stress en slaapgebrek hebben invloed op gewicht. Voeding heeft hierin een belangrijke en grote rol. EMS training kan helpen om je stofwisseling te verhogen waardoor je lichaam over de gehele dag meer verbrand. EMS training zeker een grote bijdrage leveren aan afvallen, echter afvallen bestaat uit gezonde voeding, leefstijl en beweging.

Het herstellen van je lichaam gebeurd nog zelfs in de 2 dagen na je EMS training.

 

Werkt EMS beter dan reguliere fitness?

Bij EMS train je al je spiergroepen tegelijk, ook werkt EMS op de dieper liggende spieren in. Bij reguliere fitness worden meestal maar enkele spiergroepen getraind. Met EMS heb je in slechts 20 minuten een volledige, intensievere krachttraining gedaan. 

Contra-Indicaties

Om schade aan gezondheid te voorkomen zijn er gevallen waarbij je helaas geen EMS training mag doen of eerst moet navragen bij je arts of het kan. Dit geldt OOK voor de EMS Corefit II.

Absolute contra-indicaties
Als er absolute contra-indicaties zijn, mag er geen EMS-training van het hele lichaam worden uitgevoerd.

 • Voor geïmplanteerde elektrische apparaten (bijv. pacemakers).
 • In aanwezigheid van metalen implantaten.
 • Voor insulinepompgebruikers.
 • Voor koorts.
 • Voor bekende of acute hartritmestoornissen en andere cardiale excitatie- en geleidingsstoornissen.
 • Voor neuronale aandoeningen, epileptische aanvallen (bijv. epilepsie) en ernstige gevoeligheidsstoornissen.
 • In het geval van een bestaande zwangerschap.
 • Voor bestaande kanker of tumorziekten.
 • Na een recente operatie, vooral als verhoogde spiersamentrekkingen het genezingsproces zouden kunnen verstoren.
 • Met gelijktijdige aansluiting op een hoogfrequent chirurgisch apparaat.
 • Als andere elektrische apparaten die de voeding of de spieren kunnen beïnvloeden tegelijkertijd worden aangesloten en/of gebruikt.
 • Voor acute of chronische aandoeningen van het maagdarmkanaal.
 • Voor acute spierpijn, pijnlijke spieren of spierkrampen.
 • Voor acute ziekten, bacteriële infecties en ontstekingsprocessen.
 • Voor diabetes mellitus type 1.
 • Voor aderverkalking en arteriële circulatiestoornissen.
 • Op acuut of chronisch zieke (beschadigde of ontstoken) huid (bijv. pijnlijke en pijnloze ontstekingen, roodheid, huiduitslag (bijv. allergieën), brandwonden, kneuzingen, zwellingen, open wonden, wonden in het genezingsproces en chirurgische littekens in het genezingsproces).
 • Voor stents en bypasses die minder dan 6 maanden actief zijn.
 • Bij onbehandelde hoge bloeddruk, bloedingsstoornis of bloedingsneiging (hemofilie).
 • Voor abdominale wand- en lieshernia's.
 • Onder de acute invloed van alcohol, drugs of bedwelmende middelen.
 • Voor personen jonger dan 18 jaar.

Relatieve contra-indicaties

In het geval van relatieve contra-indicaties mag EMS training van het hele lichaam alleen worden uitgevoerd met schriftelijke toestemming van een arts of met een onafhankelijke verklaring.

In het geval van relatieve contra-indicaties mag EMS full body training alleen worden uitgevoerd na schriftelijke medische toestemming of onafhankelijke verklaring van een arts.

 • Voor acute rugpijn zonder diagnose.
 • Voor acute zenuwpijn en hernia.
 • Voor implantaten die ouder zijn dan 6 maanden.
 • Voor ziekten van de inwendige organen, vooral nierziekten.
 • Voor hart- en vaatziekten.
 • Met neiging tot trombose aandoeningen.
 • Voor onverklaarde chronische pijn, ongeacht de lichaamsregio.
 • Voor alle gevoelsstoornissen met verminderde pijnsensatie (bijv. stofwisselingsstoornissen).
 • Als er een neiging tot bloeden is als gevolg van verwondingen.
 • Voor bewegingskinetose.
 • Voor grotere vochtophopingen in het lichaam en oedeem.
 • Bij gebruik van sommige medicaties, bij twijfel raadpleeg eerst uw arts.
 • Voor open huidverwondingen, wonden, eczeem en brandwonden.

Wat moet ik aan?

De EMS systemen die hier besproken worden zijn allemaal droogpakken, deze trek je aan zonder onderkleding. De elektroden dienen contact te maken met de huid. Eventueel kan een onderbroek wel aan, maar zorg dat de elektroden de huid raken. In de dames variant zit een ingewerkte sport BH. Doe nooit een BH met harde delen onder je pak aan.

Wat is Herz?

Hertz (symbool: Hz) heeft te maken met de frequentie van de puls. 1 Hz komt daarbij overeen met een periode van 1 seconde. De EMS programma's liggen allemaal tussen de 7 Hz en 100 Hz. Als voorbeeld: een programma van 7 Hz wil zeggen dat er 7x per seconde een puls naar de spier gestuurd word.

Train je droog of nat met de Antelope Evolution?

De elektroden in de Antelope Evolution zijn droge elektroden. Dit betekent dat het bevochtigen van de elektroden geen must is, maar een optie. We raden echter aan om de elektroden te bevochtigen met ons elektrodecontactmiddel, dat meegeleverd wordt, zodat u vanaf het begin de beste intensiteit voelt. Als alternatief U kunt uw EMS-textiel(en) aantrekken, opwarmen en uw Booster pas starten wanneer u begint te zweten.

Moet ik mijn mobiele telefoon bij elke training bij me hebben?

Nee. Er zijn veel nieuwe functies in de Evolution serie, waaronder de snelle start met uw favoriete programma. Met behulp van deze functie kunt u uw favoriete programma opslaan op de favorietenknop op de booster. Zodra u op deze knop drukt, start uw programma of u nu thuis bent, aan het joggen bent in het bos of op de fiets zit. 

Moet ik de intensiteit elke keer opnieuw instellen?

Nee. Met de nieuwe Memory Intensity-functie hoef je je favoriete waarden niet elke keer opnieuw in te stellen. Je kunt ze gewoon opslaan na de training en ze oproepen voor de volgende training. En maak je geen zorgen - je kunt zelfs ervoor kiezen hoe snel de intensiteit moet oplopen naar de opgeslagen waarden. Zo kun je rustig beginnen.

Antelope Evolution wassen

Je kunt je Antelope Evolution met de hand of in de wasmachine reinigen. Voor machinale reiniging adviseren wij een fijnewasprogramma op max. 30° C. De machine mag maximaal 800 toeren draaien. Bovendien moet de wasmachine zo vol mogelijk zijn. Zodat de boosterhouder de trommel niet raakt. Gebruik geen wasverzachter in de was en was de booster er in geen geval mee! Om uw kledingstuk te beschermen, kun je het meegeleverde wasnetje gebruiken. Aan het wasnetje zijn groene wasdoppen bevestigd. Plaats deze voor het wassen over de USB-C stekkers en vergeet niet om ze na het wassen weer te verwijderen. Het textiel mag niet chemisch gereinigd of gebleekt worden, er mag ook geen wasverzachter gebruikt worden.

Problemen tijdens een training

Zorg dat je de juiste maat hebt, een EMS pak moet strak aangesloten zitten. Anders kunnen de elektroden geen contact maken met de huid en gebeurd er niks. 

Als je geen goede warming-up gedaan hebt, kan het zijn dat een of meerdere elektroden niet aan gaan. Je dient dan langer op te warmen. Of de elektrode een beetje nat te maken (met de Antelope contactspray).

Ook kan het zijn dat een elektrode geen contact met de huid maakt, omdat bv de onderbroek tussen de huid en elektrode zit. Draag een kleine onderbroek of geen onderbroek onder je pak.

Ook een holle rug kan ervoor zorgen dat de elektrode geen contact maakt met de huid, hiervoor zijn banden beschikbaar.

Als je niet genoeg opgewarmd bent kun je ook een stekend gevoel ervaren, ook hier geldt weer; voldoende opwarmen of elektrode vochtig maken.

De temperatuur buiten kan van invloed zijn op de geleiding. Als het koud buiten is, moet je langer opwarmen als dat het warm buiten is.

Verschil links en rechts; soms voel je verschil tussen bv je linker en rechter arm. Daar waar je spieren sterker zijn, is de geleiding beter en voel je de puls sneller en beter. 

Mocht een elektrode niet aan gaan en ben je bang dat er een defect is, leg het pak dan op een tafel, zet de puls hoog (50) en voel met beide handen plat of je de puls kunt waarnemen. Neem bij geen waarneming contact op..

Zodra u verbonden bent met de app en uw training start, ziet u de functietest van de elektroden om te zien of alle elektroden goed op hun plaats zitten en goed werken. Als dit niet het geval is, licht de betreffende elektrode in de elektrode in de app geel oplichten en zie je een klein stekkersymbool. Controleer of er direct contact tussen de elektrode en de huid bestaat. Voor een betere geleiding en hechting van de elektrode kun je ook een kleine hoeveelheid van het meegeleverde elektrodecontactmiddel aanbrengen. Als een of meer elektroden in de app geel blijven oplichten, neem dan contact op info@emskopen.nl.

 

Garantie

De garantie op de elektroden, het textiel en de booster is 2 jaar. Als er binnen de garantieperiode een reparatie nodig is, vergoed Antelope de volledige reparatiekosten en de retourverzendkosten. Neem bij problemen contact op: info@emskopen.nl 


Ontdek hier de nieuwste EMS Evolution