Fit met EMS

De voordelen van EMS voor je fitheid:

  • Opbouwen van spiermassa en het vergroten van de kracht van je spieren. 
  • Verbeteren van je uithoudingsvermogen waardoor je lichaam beter in staat is om zuurstof naar de spieren te transporteren.
  • Ook geschikt voor mensen met blessures, astma, longcovid of andere lichamelijke klachten (let op er zijn gezondheidsredenen waarbij je geen EMS mag doen).
  • Trainen zonder zware gewichten waardoor pezen en gewrichten minder snel belast raken.
  • Verbeteren van lichaamshouding en balans.
  • Zowel binnen als buiten EMS trainen. Waar en wanneer jij dat wil. Je kunt zelfs trainen tijdens een heerlijke wandeling of fietstocht in de natuur.

Als je op zoek bent naar een manier om je fitheid te verbeteren en je spieren effectief te trainen, dan is EMS een geweldige optie. Het is een veilige én effectieve manier om je lichaam te trainen en het helpt je om je algehele gezondheid en welzijn te verbeteren.

 

Ontdek hier de nieuwste EMS Evolution 

 


EMS Trainingstips: 

Om het meeste uit je workout te halen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. We geven je nuttige tips om je training eenvoudig, efficiënt en aangenaam te maken. Gezondheid komt altijd op de eerste plaats: luister dus naar jezelf voor je sessies. Voel je je fit voor fysieke inspanning? Kun je Contra-Indicaties uitsluiten (kijk bij  FAQ onder Contra-Indicaties)? Zo ja, dan ben je er klaar voor!

Drink voor de training 1-2 glazen water/thee. Je lichaam heeft vocht nodig - je moet elke dag minstens anderhalve liter drinken. Tijdens het sporten verlies je veel water door te zweten. Het is daarom extra belangrijk om voldoende te drinken voordat je start met een EMS-sessie. EMS-training is ook afhankelijk van de elektrische geleiding van je huid. Als je vochtbalans goed is, kunnen de elektrische impulsen de huid barrière gemakkelijker passeren en is de training aangenamer.

Doe een warming up van 3-5 minuten voordat je begint met je EMS-training.  Tijdens de warming-up kun je het "Warming-up" programma aanzetten. Als je goed warm bent geworden, kunnen de trainingsimpulsen gemakkelijker doorgegeven en is het stimulatiegevoel nog aangenamer. Ben je te koud, dan zullen de elektroden niet oplichten en/of ervaar je een wat prikkend gevoel. Ga dan langer door met een warming-up, weet je niet hoe je een warming up kunt doen? Stuur een email naar info@emskopen.nl.

Als je het koud hebt, kun je EMS-pak voorverwarmen op de verwarming op maximaal 45 graden Celsius. De siliconen elektroden slaan een deel van de warmte op en zorgen voor een betere geleiding, in de winter duurt een warming-up langer dan in de zomer.